Da overlæge på Herlev Hospital Peter Søe-Jensen begyndte at kunne mærke presset fra anden bølge af corona og samtidig følge med i almindelige menneskers meninger om sygdommen på internettet, skrev han en kronik.
Her roste han blandt andre plejepersonalet, rengøringsassistenter og portører for deres indsats på corona-afdelingen, hvor han arbejder.
Læs også: Overlæge: Vi skylder personalet i ældreplejen en kæmpe tak
Anerkendende tanke til demTil hverdag behandler Peter Søe-Jensen patienter med covid-19 på Herlev Hospitals intensivafdeling, og her bliver patienterne for tiden flere.
”Det er vigtigt at anerkende hospitalsvæsenet som helhed – lige fra læger til portører, rengøringsassistenter, sygeplejersker og køkkenpersonale. Jeg vil gerne sende en anerkendende tanke til dem, der ikke brokker sig over de arbejdsvilkår, de har,” siger han og tilføjer:
”Jeg tager hatten af for, at de hver dag møder smilende på arbejde. Særligt når man står over for alle mulige andre, der arbejder hjemme i mere trygge rammer langt fra virus og har en mening om den sygdom, vi står overfor.”
I kronikken skriver han, at man som læge får anerkendelse for sit arbejde, men at mange andre grupper af ansatte ikke på samme måde bliver hyldet.
”Både portører, køkkenpersonale, plejepersonale og rengøringsassistenterne er mindst lige så vigtige for at få hospitalet til at køre rundt, som lægerne er. Og det, synes jeg, er vigtigt at nævne. Hvis de ikke er der, kan vi ikke udføre vores job,” siger han.
For Michael Byfoged, der er portør på hospitalet og blandt andet kører corona-patienter rundt på hospitalet, betyder den anerkendelse meget.
”Det er som regel kun læger og sygeplejersker, der bliver nævnt i medierne, men vi står også med hænderne i det hver dag. Og hovedet helt nede i det, når der er et hjertestop hos en patient, der er smittet, for eksempel. Men vi tager alle vores forholdsregler lige meget, om patienten er smittet eller ej,” fortæller han.
Men selvom de tager deres forholdsregler, kan han godt være bekymret for at blive smittet, når han skubber senge afsted og derved er meget tæt på patienterne.
”Min største bekymring er at blive smittet, fordi jeg har en kræftsyg far derhjemme, som jeg passer. Der er en risiko for, at jeg kan tage det med hjem,” siger han.