Annonce

Claudia Pernille König sammen med borgere, der går på planke

Tema: Snapshot

Naturterapi for alle: Det her job er drømmen for Claudia


De kaster sten i vandet og gjalder Ronja Røverdatterskrig ud i vinden. De udfordrer balancen og undersøger svampe og bænkebidere. Omsorgsmedhjælper Claudia Pernille König og kolleger fra dagtilbuddet ITC Roskilde tager hver dag borgere med funktionsnedsættelser på udflugter i Sjællands natur. Fagbladet FOA var med på tur til Kongsøre Strand.

Annonce

Rasmus Haargaard Breum

Af Thomas Bjerg
Journalist

Annonce

Der kigges på svampe
Parasolhat. Den enorme svamp vækker glæde og forundring hos Anders, der er Naturgruppens selvbestaltede ekspert i insekter og smådyr og gerne deler ud af sin viden. Hans øjne stråler, når han finder bænkebidere under barken på døde træstammer.
Kastes med tang
Plask. Flere af borgerne har stor fornøjelse af at kaste sten og tang i vandet. Derfor går Naturgruppens ture ofte til smukke steder ved vandet.
Claudia Pernille König sammen med borger
Drømmejob. Hver eneste hverdag i 17 år er Claudia Pernille König og Naturgruppen taget på tur. ”Det booster mig at komme ud i naturen, og jeg bliver glad, når jeg ser mennesker blomstre, komme i form og udvikle sig fysisk og psykisk. Naturen giver sanseoplevelser, som er meget anderledes, end dem man får indendørs.
Claudia Pernille König hjælper borger over å
Med havudsigt
Ronjaskrig. Emilie får hjælp til at lyne jakken i vinden fra Isefjorden. Hun drømmer om at blive skuespiller og spille Ronja Røverdatter, og hendes krøllede Astrid Lindgren bog er med på tur. Langs stranden gjalder hun Ronjas forårsskrig ud. ”Så trives hun,” siger pædagog Leif Andersen.
Fine, snoede snegle i hånd
Små væsener. På turene bliver borgerne tilskyndet til at udforske naturen, og medarbejderne hjælper med at sætte ord på, hvad de finder og oplever. ”En foldsnegl,” forklarer Leif Andersen, der også er naturvejleder.

Få tip til handicapvenlige ture

  • Nye funktioner på Naturstyrelsens hjemmeside Udinaturen.dk gør det nemt at arrangere udflugter for borgere med handicap. 
  • Du kan blandt andet søge efter natursteder med handicaptoilet og -parkering. 
  • Kommuner har p.t. lagt over 150 turforslag ind med informationer som for eksempel stiernes bredde og underlag, eventuelle trin og barrierer, ligesom der er fotos af stederne. 
  • Har du ansvar for borgere med kognitive eller psykiske handicap, kan du søge efter lavt besøgsniveau, ingen trafikstøj eller ruter, der ikke går igennem indhegninger med dyr. 
  • På den åbne Facebookgruppe ’Alle ud i naturen – projekt Natur for alle’ kan man dele gode ture og få nyt om gratis ture i naturen.
Kilde: Videnscenter om handicap
+
Naturgruppens sjællandskort med mere end 300 røde nåle
Ud i naturen. Mere end 300 røde nåle markerer de steder, Naturgruppen har besøgt gennem 17 år. Alligevel kan omsorgsmedhjælper Claudia Pernille König godt finde inspiration på hjemmesiden Udinaturen.dk. ”Det er et godt værktøj til at udforske nye steder og få specifikke informationer. Vi spiser frokost ude, så vi bruger funktionen ’Madpakkehus’.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev