Coronasmitte på gul stue betyder ikke længere, at hele stuen bliver sendt hjem i isolation.
Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen betyder nemlig, at det fremover kun er den smittede selv, der skal i isolation, mens resten af børnene på stuen skal testes hurtigst muligt og derefter på fjerde og sjettedagen. Det samme gælder i landets skoler.
Læs også: Minister i samråd: Uetisk at fyre senfølgeramte
”Der er ingen tvivl om, at de mange hjemsendelser og lukninger af daginstitutioner og skoler har haft konsekvenser – både for børnene, men jo også for forældrene, som har måttet blive hjemme fra arbejde,”
siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen, hvor hun understreger, at der fortsat skal være fokus på hygiejne og på holde børn hjemme, når de har symptomer.
Læs også: Ny ’slikkepind’ kan lette coronatest af borgere på plejehjem og bosteder
Hold syge børn hjemme
”Børnene kan nu gå i skole og i dagtilbud, når de er nær kontakt, men til gengæld er det altså afgørende vigtigt, at de bliver hjemme, når de er syge. Vi ser allerede nu flere børn, der er forkølede og har andre smitsomme sygdomme som RS-virus, og man risikerer at smitte hele stuen eller klassen, hvis man ikke holder sit barn hjemme,” siger Helene Probst.
Det er Kim Henriksen, der er formand for Pædagogisk Sektor i FOA meget enig i.
”Der skal følges op på, at børnene bliver testet, at forældre ikke sender børn med symptomer af sted, og at der er styr på hygiejne og rengøring. Vores medlemmer skal fortsat kunne gå trygge på arbejde. Det er helt afgørende,” siger han.
Øget testindsats
Samtidig med at retningslinjerne mht. nære kontakter ændres, intensiveres testindsatsen på skolerne.
Den nuværende testindsats på skolerne, hvor børn mellem 12 og 15 på mange skoler får tilbudt test, udvides til også at omfatte de ni til 12-årige.
Testene vil kunne ske på skolerne, hvis kommunerne har testkapacitet på den pågældende skole. Hvem og hvor mange test, der opfordres til på skoler og i dagtilbud, kan du læse mere om på Undervisningsministeriets hjemmeside.
Læs de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen her.