Annonce

stock

Tema: Coronavirus

Coronafrygt: Kommunerne vil holde børn med smitterisiko hjemme


Kommunernes Landsforening (KL) anbefaler, at børn bliver holdt hjemme fra skoler og dagtilbud, hvis de er kommet hjem fra områder med udbredt coronasmitte efter den 2. marts. I Børnehuset Louisegården tager man det særdeles alvorligt.

Annonce

Anbefalingen om at borgere, der har været i højrisikoområder for coronasmitte holder sig hjemme i 14 dage gælder alle. Også børn i dagtilbud og skoler, lyder det i dag fra Kommunernes Landsforening. Colourbox

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle borgere at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst fra områder med stor udbredelse af coronavirus som Kina, Norditalien, Iran og dele af Sydkorea.

Det gælder også børn i dagtilbud og skole, specificerer KL i dag over for landets børne- og skoleforvaltninger.

”Hvis man som familie er kommet hjem efter 2. marts, så anbefaler vi, at man bliver hjemme,” siger direktør i KL Christian Harsløf til DR.

Læs også: Krav til sundhedsansatte: Bliv hjemme, hvis du har rejst i risikoområder

”Det vil sige, at man ikke skal sende sine børn i skole eller dagtilbud, ligesom ansatte ikke skal møde op.”

Pas på børnene

Og det tager man meget alvorligt i Børnehuset Louisegården på Frederiksberg, lyder det fra leder Sally Heman.

Hun har i dag sendt et brev ud til børnenes forældre om, at de heller ikke skal lade onkler, tanter, barnepiger og bedsteforældre, der har rejst i risikoområderne og er kommet hjem efter den 2. marts, hente og bringe børnene.

”Man skal tænke sig om og bruge sin sunde fornuft. I udgangspunktet er vores forældre meget forsigtige, så jeg er tryg ved situationen,” siger Sally Heman, der i sit brev understreger, at hun ikke vil skabe unødig panik, men at børnene ikke skal udsættes for unødvendig fare.

”Selv om anbefalingerne primært har drejet sig om mennesker, der er i berøring med ældre og svækkede mennesker, så tænker jeg: Lad os også lige passe godt på vores børn. Tænk, hvis der skete noget med nogen af børnene, fordi en af dem, der henter, er smittet. Det ville man jo ikke kunne tilgive sig selv.”

Maner til ro

Louisegården har lige nu hverken børn eller medarbejdere, der er syge eller i karantæne på grund af coronavirus. Tillidsrepræsentant og pædagogmedhjælper Jette Pourtaimour er ikke selv bekymret.

Læs også: Kend din ret: Sådan er reglerne, hvis du bliver sendt hjem på grund af corona-virus

”Vi har hørt fra forældre og nogle af de kommende skolebørn, der udtrykker bekymring, og der maner vi selvfølgelig til ro,” siger Jette Pourtaimour, der i den sidste tid har haft flere samtaler med børn om, at de ikke skal være urolige.

”Men vi er nødt til at tage vores forholdsregler, og derfor synes jeg også, det er godt, at vores leder har sendt brevet ud.”

Orientér forældrene

Forholdsreglerne gælder også håndhygiejnen.

”Vi har en god håndhygiejne her hos os og det har vi altid haft. Når børnene for eksempel. kommer ind om morgenen, vasker de hænder som det første, og vi voksne spritter. Det lægger vi stor vægt på.”

Læs også: Regioner skærper Sundhedsstyrelsens krav til hjemsendelse

KL skriver i sit notat, at man som skole eller daginstitution skal videreformidle til forældre, at et barn, som er kommet hjem fra et af områderne efter den 2. marts, bør blive hjemme.

Du kan læse notatet her.

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev