Hvis du bliver syg, efter at du er gået på ferie, gælder der andre regler.
Det er vigtigt at huske, at du skal meddele det til din arbejdsgiver, hvis du bliver syg under ferien. Det er nemlig en betingelse for, at du måske senere kan få erstatningsferie. Det er også en betingelse, at du kan dokumentere din sygdom ved en erklæring fra en læge. Dette gælder også, selvom du måske opholder dig i udlandet.
Det fortæller Camilla Bolvig Cazal, konsulent hos FOA Overenskomst:
“Reglerne er sådan, at hvis man er ansat i hele ferieåret, og altså har 25 feriedage, vil man ikke have ret til erstatningsferie for de første fem feriedage, man er syg. Efter fem karensdage, har man ret til erstatningsferie, hvis sygdommen fortsætter, eller hvis man igen bliver syg under afholdelse af resten af ferien senere,” siger hun.
Har du ikke været ansat hos din arbejdsgiver i hele ferieåret, har du ret til erstatningsferie efter et forholdsmæssigt færre antal sygedage.
Eksempel:
Hvis du er blevet syg i din sommerferie og har ligget syg i 10 feriedage, så vil du have ret til 5 dages erstatningsferie, hvis du er ansat i hele ferieåret.
”Dette omfatter dog ikke 6. ferieuge,” tilføjer Camilla, ”hvis du bliver syg, efter at du har begyndt 6. ferieuge, kan arbejdsgiver dog vælge at suspendere din ferie.”