Annonce

Gitte Hejberg

Leder: Mennesker og maskiner


Robotteknologi. Kunstig intelligens. Virtual reality. Smarte digitale løsninger, der sparer tid og tungt arbejde, har for længst vundet indpas på vores arbejdspladser - og heldigvis for det.

Annonce

Vi skal ikke være teknologiforskrækkede, men omvendt, bør vi heller ikke falde på maven for alt med skærm, strøm og stål. Robotter og virtual reality-briller løser nemlig ikke med et snuptag manglen på arbejdskraft i sundheds- og plejefagene, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

De færreste danskere frygter i dag, at deres arbejde bliver overtaget af en robot eller et andet teknologisk vidunder. 

Derimod arbejder stadig flere af os side om side med teknologi, der tager de hårdeste opgaver, er en genvej til registrering eller tilbyder større sikkerhed. 
 
Fagbladet FOA har besøgt tre arbejdspladser, hvor de ansatte har taget den nye teknologi til sig. De fremhæver fordele som bedre udnyttelse af personalets sparsomme tid og mere overskud til den gode kontakt med borgeren.

Selvom vi ikke skal være teknologiforskrækkede, bør vi omvendt heller ikke falde på maven for alt med skærm, strøm og stål. Robotter og virtual reality-briller løser nemlig ikke med
et snuptag manglen på arbejdskraft i sundheds- og plejefagene. Eller sikrer, at medarbejderne automatisk får de rette digitale kompetencer.

Faktisk siger hele 68 procent af FOAs medlemmer, at deres fag vil kræve andre kompetencer i fremtiden end i dag. 

Så der skal investeres massivt i mennesker – og ikke udelukkende i maskiner.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev