Annonce

Nanna Højlund og Mona Striib

Tema: Formands- og næstformandsvalg

To kandidater kæmper om formandsposten


Fristen for at stille op til formandsvalget 25. april udløb i går. Der har ikke meldt sig yderligere kandidater på banen, og derfor står det nu klart, at opgøret kommer til at stå mellem Nanna Højlund og Mona Striib.

Annonce

60 dage før kongressen udløb fristen for at melde sig som kandidat til formandsposten. Det bliver Nanna Højlund (tv.) og Mona Striib, der stiller op til valg den 25. april. Pressefotos

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Når de 598 FOA-delegerede stimler sammen til ekstraordinær kongres i Odense den 25. april for at tage afsked med deres afgående formand og vælge en ny, får de to kandidater at vælge imellem. Det står klart i dag, efter at fristen for at melde sig på banen som formandskandidat udløb i går.

De to kandidater er Mona Striib, næstformand i FOA og Nanna Højlund, næstformand i LO.

”Med en bred erfaring fra 14 år som næstformand er jeg klar til at stå i spidsen for et stærkt fællesskab,” siger Mona Striib om, hvorfor hun stiller op.

”Kampen om vores velfærd skal fortsætte, og der synes jeg, jeg har noget at byde på,” siger Nanna Højlund om sit kandidatur.

Fokus på medlemmerne

Mona Striib og Nanna Højlund skal i marts og april turnere rundt i landet til fem valgmøder – et pr. region – og præsentere deres visioner og mærkesager over for de delegerede. De begynder den 19. marts i Aalborg og slutter i København den 11. april.

”FOAs medlemmer er det vigtigste, der findes, når vi taler om vores velfærdssamfund,” siger Nanna Højlund og fortsætter:

”Men vi behøver bare at se på overenskomstforhandlingerne for at se, at der er voldsomme problemer i anerkendelsen af den indsats, som de offentligt ansatte leverer. Det er det vigtigste. På den ene side at have en stærk velfærdsstat, der kan levere, og på den anden side at sikre, at FOAs medlemmer har nogle arbejdsforhold og en løn, der gør, at de kan være på deres arbejde,” siger Nanna Højlund.

Sikre fremtiden

Mona Striib vil have et stærkt fokus på kerneopgaverne i FOA.

”Jeg vil arbejde for, at vi får rettet fokus ud på arbejdspladserne, så vi får gjort endnu mere ved medlemmernes vilkår, at vi får taget hul på de nuværende udfordringer og samtidig retter opmærksomheden mod fremtiden, herunder også at tage del i, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig og være med til at bane vejen for, at der også i fremtiden er et godt arbejdsmarked for vores medlemmer,” siger Mona Striib, der vil arbejde for at samle FOA endnu mere som organisation.

”At være med til at skabe en kultur, hvor alle byder ind og alle er med på banen.”

598 stemmeberettigede

De 598 delegerede består af FOAs hovedbestyrelse og delegerede fra afdelingerne, samt repræsentanter for lederne, de unge og seniorerne.

Det er de delegerede, der er stemmeberettigede og med deres stemme til den ekstraordinære kongres den 25. april vælger FOAs kommende formand. Vælges Mona Striib til formandsposten vil der blive indkaldt til en ny ekstraordinær kongres, hvor der skal vælges en ny næstformand.

Både Mona Striib og Nanna Højlund har lange faglige karrierer bag sig. I 2004 blev Mona Striib næstformand i FOA efter at have siddet som formand i FOA Kolding, mens Nanna Højlund var forbundssekretær i FOA fra 2005 til 2015. I 2015 blev hun valgt som næstformand i LO.

Kilde: Louise Vergo, stedfortrædende chef i FOA Ledelse

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev