Annonce

Caroline Uldbjerg Nielsen står iført sin store, lyserøde balkjole sammen med sin far

Sosu-hjælper Caroline kan vinde Årets Kjole: ”Det havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig”


Der er især en ting, der har rørt Caroline Uldbjerg Nielsen i forbindelse med nomineringen.

Annonce

Caroline Uldbjerg Nielsen håber på at trække en masse stemmer hjem, inden afstemningen, som alle kan deltage i, lukker kl. 23.59 den 18. januar. Det samme gør hendes far, der står til venstre på billedet. Privat

Af Sara Rested Suri
Journalist

Annonce

Med en stor tatovering på venstre underarm, en opvækst på Vestegnen og et arbejde som social- og sundhedshjælper havde Caroline Uldbjerg Nielsen aldrig troet, at hun skulle slå sine folder på Christiansborg Slot til Kronprins Christians 18-års fødselsdag.

Endnu mindre havde hun regnet med, at hendes deltagelse på prinsens storslåede aften ville kaste en nominering fra et af de kulørte blade af sig.

Men nu er den 18-årige sosu-hjælpers kjole, som hun havde på til fejring på slottet, blandt de 50 kjoler, Billed-Bladet har nomineret til ’Årets Kjole 2023’. Og så endda i fornemt selskab med de øvrige kandidater, der blandt andet tæller landets statsminister, kendte skuespillere som Birgitte Hjort Sørensen og tv-værter, heriblandt Natasja Crone.

”Da jeg fandt ud af, at jeg var blevet nomineret til Årets Kjole, blev jeg både glad og overrasket. Jeg tænkte bare: ’Hvad foregår der?’. Det havde jeg aldrig troet,” siger en begejstret Caroline Uldbjerg Nielsen, der arbejder i Albertslund Kommunes hjemmepleje.

”Det var meget sjovt at se, at jeg optræder blandt de kendte på den måde – for jeg er jo bare lille mig, ikke?” lyder det.

Deltag i afstemningen

Hvis du skal nå at være med i afstemningen og give Caroline Uldbjerg Nielsen din støtte, kan du nå det inden den 18. januar klokken 23.59.

Du kan stemme på, hvem du synes skal vinde Årets Kjole 2023, her.

Afstemningen ligger i bunden af Billed-Bladets artikel.
+

Drengepigen fik sin balkjole

For 18-årige Caroline Uldbjerg Nielsen var det lidt af et tilfælde, at hun overhovedet endte med at blive inviteret til den royale fest som repræsentant for Albertslund Kommune.

Hendes veninde havde for sjov sendt link til en artikel. Her stod, at man kunne sende en ansøgning, hvis man ville komme i betragtning som en af de 200 unge fra landets 98 kommuner, der skulle med til fødselsdagen.

Men sosu-hjælperen havde aldrig forestillet sig, at hendes ansøgning ville passere gennem nåleøjet, og at borgmesteren selv ville troppe op på hendes arbejdsplads for at overbringe hende nyheden. Hun er dog ikke i tvivl om, at hendes arbejde har været afgørende for, at det netop var hende, der fik en invitation fremfor andre ansøgere.

”Jeg tror, at jeg skiller mig lidt ud fra andre 18-årige, fordi jeg simpelthen har mere ansvar til dagligt på mit arbejde end mange andre på min alder, der går i gymnasiet til hverdag. Det har nok været et plus, at jeg arbejder i hjemmeplejen,” siger Caroline Uldbjerg Nielsen, der egentlig aldrig har haft den helt store drøm om at møde kongelige eller at gå i balkjoler.

”Jeg har gået til fodbold hele mit liv, og jeg har også bokset i nogle år. Så jeg har aldrig rigtig været en piget pige. Men når nu jeg fik muligheden, var det vigtigt for mig, at de andre gæster ikke bare så mig og tænkte, at jeg var sådan en rockerprinsesse fra Vestegnen.”

”Selvom jeg er fra Albertslund, kan jeg stadig være lidt pæn på den,” siger hun og beskriver hendes lyserøde, lange kjole med dyb udskæring og tylskørt som hendes ’drømmebalkjole’.

Heppekor af kollegaer og borgere

Lige siden fødselsdagsfesten i Riddersalen har Caroline Uldbjerg Nielsen været det helt store samtaleemne blandt både kollegaer og de borgere, hun til dagligt arbejder med. Og nu er interessen for sosu-hjælperen igen blusset op efter Billed-Bladets nominering.

”Mine kollegaer er helt oppe at køre, og både de borgere, jeg plejer, mine kollegaer og ledere fortæller alle dem, de kender, at de skal huske at stemme på mig. De er virkelig støttende alle sammen,” siger Caroline Uldbjerg Nielsen.

Hun fortæller, at især mange af de ældre har sagt til hende, at de synes, at hendes balkjole er utroligt smuk, og at de er stolte af hende. Og nogle af dem holder skarpt øje med udviklingen i, hvordan stemmerne fordeler sig uge for uge, ligesom de går op i udfaldet, der bliver offentliggjort, efter at afstemningen lukker ved midnat natten til d. 19.

”Jeg blev lidt rørt af det. Tænk, at de ældre bliver så glade på mine vegne, selvom jeg kun kender dem gennem arbejde,” siger hun og tilføjer:

”Det er sådan noget, jeg elsker ved mit fag. Relationerne er så vigtige, og man betyder noget for hinanden.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev