Annonce

psykoog dorthe birkmose

Tema: Forråelse

Kom til gratis webinarer med Dorthe Birkmose


Alle FOAs medlemmer kan deltage i webinarer med psykolog Dorthe Birkmose om muligheden for at forebygge og håndtere forråelse og omsorgstræthed. Læs her, hvordan du tilmelder dig.

Annonce

I knap 20 år har psykolog Dorthe Birkmose beskæftiget sig med risikoen for forråelse blandt personale, der arbejder med mennesker. Tobias Stidsen

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Begreber som moralsk stress, omsorgstræthed og forråelse er blevet et centralt element i den offentlige debat efter sidste års TV 2-dokumentar ”Plejehjemmene bag facaden”. En dokumentar, der afslørede svigt af to plejehjemsbeboere.

Men hvad gemmer der sig mere præcist bag begreberne? Og hvordan kan det i en presset hverdag undgås, at man selv eller kolleger bliver omsorgstrætte med den risiko, at der sker svigt og fejl?

Læs også: Psykolog: I årevis er ældreplejen blevet svigtet af tomme løfter

De spørgsmål belyser psykolog Dorthe Birkmose i to forskellige webinarer, som alle FOAs medlemmer gratis kan tilmelde sig.

Første webinar - Fem skridt på vej væk fra forråelse” - afholdes 24. november, mens det andet - ”Vi kan ikke have prøvet alt - og noget må kunne hjælpe” - afholdes 7. december.

Læs mere om webinarerne og tilmelding i boksen herunder.

Sådan tilmelder du dig

Webinar #1: "Fem skridt på vej væk fra forråelse"

Webinaret er til dig, der ønsker en introduktion til emnet forråelse. Måske oplever du et stort arbejdspres? En rå tone overfor børn, borgere og pårørende? 

På webinaret introduceres du til, hvorfor forråelse, omsorgstræthed og moralsk stress opstår, og du hører om de fem skridt på vej væk fra forråelse.

Webinaret afholdes to gange den 24. november, og tilmeldingsfristen er den 15. november.

Du kan tilmelde dig webinaret klokken 13-15 ved at trykke her.

Du kan tilmelde dig webinaret klokken 16-18 ved at trykke her.

 
Webinar #2: "Vi kan ikke have prøvet alt – og noget må kunne hjælpe"
 
Webinaret er til dig, der kender til begreberne om forråelse, omsorgstræthed, moralsk stress og psykologisk tryghed, men savner inspiration til samarbejdet med børn, borgere og pårørende – også når det er svært.
 
På webinaret introduceres du til det nødvendige perspektivskifte, der går forud for valget af metoder, og du får overblik over forskellige metode-paradigmer og lærer af andres eksempler.

Webinaret afholdes to gange den 7. december, og tilmeldingsfristen er den 29. november.

Du kan tilmelde dig webinaret klokken 13-15 ved at trykke her.

Du kan tilmelde dig webinaret klokken 16-18 ved at trykke her.

+
På webinarerne bliver deltagerne også introduceret til relevante værktøjer fra materialet ”Sig det højt - Gør det fagligt”, som FOA har udviklet. Materialet finder du på FOAs hjemmeside.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev