Annonce

Omsorgsmedhjælper Iben Michelsen arbejder i mange weekender.

”Skal du nu på arbejde igen, mor?”


Det kan være svært at finde balancen i weekendarbejde, familiesamvær og socialt liv for omsorgsmedhjælper Iben Michelsen. Særligt fordi hun arbejder om natten.

Annonce

Omsorgsmedhjælper Iben Michelsen synes, at weekend- arbejde går ud over familielivet, da både hun og hendes mand har skiftende arbejdstider. Det giver indimellem dårlig samvittighed over for deres syvårige søn. Niels Åge Skovbo

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Med en syvårig søn og to forældre, der  begge arbejder i weekenderne, er det besværligt at få familielivet til at hænge sammen. Det oplever omsorgsmedhjælper Iben Michelsen, der arbejder som nattevagt hver tredje weekend på bostedet Fabos i Odder. 

“Når min søn har fri fra skole, tager jeg på arbejde. Det giver dårlig samvittighed, når han siger: “Åh, skal du nu på arbejde igen, mor?” siger Iben Michelsen.  

Læs også: 7 ud af 10 FOA-medlemmer mangler indflydelse på weekendvagter

Hendes mand arbejder hver anden weekend som socialpædagog. Hver sjette weekend ramler det derfor sammen, så både Iben og manden skal på arbejde. Hun om natten, han om dagen. 

“Vores søn må hives ud af sengen tidligt lørdag morgen for at komme med far på arbejde, hvor jeg så kan hente ham, når jeg får fri 8.30. Han bliver mere touchy, fordi det hele skal køre efter en klokkestreng,” fortæller Iben Michelsen.

Træt med træt på

Hun har tidligere haft weekendarbejde i dag- og aftentimerne, hvor det fungerede nogenlunde. Men arbejdet om natten er en stor belastning. Både i forhold til hendes velvære og i forhold til livet med familien.

Læs også: 5 gode råd: Sådan får du indflydelse på din arbejdstid

“Når jeg har arbejdet om natten, skal jeg sove om dagen. Ellers er jeg ikke fem sure sild værd.” Men hun må udskyde sin søvn efter sine nattevagter i de weekender, hvor hendes mand også arbejder, fordi hun skal passe sønnen derhjemme.

“Jeg er ikke verdens sjoveste mor, når jeg kommer hjem efter natarbejde. Så ligger jeg bare og flader ud på sofaen. Jeg kan godt være sammen med min søn, men jeg har ikke rigtigt energi til at lave noget, fordi jeg er træt med træt på,” siger omsorgsmedhjælperen.

Læs også: ”Føles som at arbejde hele tiden”

Nogle weekender kan hendes søn være hos en legekammerat, og andre gange lykkes det hendes mand at bytte sin lørdagsvagt væk, så det kun går ud over søndag. Det hjælper. Så kan Iben bedre få sin nødvendige søvn. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev