Forfatter og journalist Thomas Bredsdorff har ikke tid til at blive interviewet, fordi han skal hente sit 4-årige barnebarn fra børnehave – hvor offentligt ansatte passer hende, som han understreger.
Lige som offentligt ansatte plejer hans kone døgnet rundt, fordi hun har Alzheimers og ikke længere kan blive i hjemmet.
“Der bliver talt ned til de offentligt ansatte, som om de er en udgift. I virkeligheden er de en indtægt, og de er forudsætning for, at andre kan få indtjening i det private,” siger Thomas Bredsdorff.
Forståelige hovedkrav
Udover at være journalist og forfatter er han tidligere professor på Københavns Universitet. På den måde har han både haft ansættelse i det offentlige og i det private.
“Begge dele har sine fordele og ulemper, men at betragte det ene som en udgift og det andet som en indtjening, det er latterligt,” siger han.
I de igangværende overenskomstforhandlinger er han helt på de offentligt ansattes side.
“Jeg har sjældent set en overenskomstsituation, hvor de tre hovedkrav var så forståelige og så rimelige for ethvert tænkende menneske. Og derfor er det dejligt at se, at der er så stor opbakning blandt danskerne,” siger Thomas Bredsdorff.
Få afsluttet forhandlingerne
Thomas Bredsdorff synes, det er en ydmygelse, at de offentligt ansatte skal trues på deres frokostpause.
Læs også: TV-stjerne skammer sig over offentligt ansattes lave løn
“Hvis det var sådan, at en betalt frokostpause betød, at man kunne lukke sin telefon og gå bort fra arbejdspladsen, så var det en ting. Men det er det jo under ingen omstændigheder muligt. Alle ved, at de for eksempel bliver kaldt på operationsstuen midt i det hele,” siger Thomas Bredsdorff.
Han har et sidste råd til forhandlingsparterne:
“Lad os få afsluttet en overenskomst i en fart og følge de fuldstændige rimelige krav, lønmodtagerne har.”