Annonce

portræt af FOAs formand Dennis Kristensen

Tema: OK18

Dennis fortsætter som chefforhandler trods formandsvalg


Selv om FOA vælger ny formand den 25. april, bliver det nuværende formand Dennis Kristensen, der skal  trække en ny overenskomst i land. 

Annonce

De kommunale arbejdsgivere slipper ikke for kontante Dennis Kristensen, selv om FOA vælger ny formand den 25. april. Han bevarer sin position som FOAs førstemand i forhandlingerne og som næstkommanderende i Forhandlingsfællesskabet. Jørgen True

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

FOAs formand Dennis Kristensen beholder måske arbejdstøjet på, også efter at FOA har valgt ny formand den 25. april.

Læs også: Dennis Kristensen: Snart tager jeg tjenestedragten af for sidste gang

Forbundets hovedbestyrelse har nemlig i dag mandag besluttet, at FOA ikke skal udskifte sin absolutte topfigur i forhandlingerne om en ny overenskomst, mens de befinder sig i en højdramatisk fase.

Det betyder, at hvis der ikke senest den 25. april
- er indgået forlig på det kommunale og regionale område
- eller forligsmanden har udarbejdet et færdigt mæglingsforslag 
- eller strejker og lockout er indledt,

så er det fortsat Dennis Kristensen, der tegner FOA-profilen under OK-forhandlingerne, dog under ansvar over for den nyvalgte formand.

FOA-Kongres forventede ’normal’ OK18 

Dennis Kristensen skulle egentlig være trådt tilbage, da han fyldte 65 år i februar måned. For det kræver FOAs love.

Men FOAs kongres i 2016 besluttede, at han skulle afslutte OK18-forhandlingerne, og derfor først fratræde i forbindelse med en ekstraordinær kongres den 25. april i år.

Forventningen var, at OK-forhandlingerne ville være behørigt afsluttet på det tidspunkt. Men de er som bekendt trukket i langdrag, og ingen tør i øjeblikket spå om, hvornår det dramatiske slutspil i Forligsinstitutionen får en ende. Eller om forhandlingerne her bryder endeligt sammen og sender mere end en halv million offentligt ansatte ud i en storkonflikt.

Baggrunden er ønske om bedst mulig OK18 

Næstformand Mona Striib, der er også er den ene af to kandidater til formandsposten i FOA, regner med, at Dennis Kristensen vil møde samme respekt både fra arbejdsgiversiden, forligsmanden og de andre fagforeninger, også selv om han ikke længere kan kalde sig formand.

Læs også: En af disse to kvinder skal løfte arven efter Dennis Kristensen

”Det betyder meget, at han er den person, han er, og at han har haft et meget tæt samspil med dem. Og vores beslutning betyder jo, at det er ham, der har mandatet, og han dermed kan agere helt, som hvis han var formand,” siger hun.  

Mona Striib understreger, at FOAs beslutning er begrundet i ønsket om at opnå det maksimale resultat af OK18-forhandlingerne.

”Det handler på ingen måde om, at det er synd for Dennis, hvis han ikke selv får lov til at runde sine allersidste OK-forhandlinger af. Vi har alene haft hensynet til medlemmerne som grundlag for beslutningen.” 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev