Annonce

En ældre og en yngre kvindes hænder

Tema: Demens

Glæde i FOA over demenshandlingsplan


FOA har sat et stort fingeraftryk på regeringens oplæg til demenshandlingsplan og er begejstret for indsatsområderne.

Annonce

Der er ros fra FOA til regeringens demenshandlingsplan i FOAs høringssvar. Colourbox

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

Forbruget af antipsykotisk medicin skal reduceres med 50 procent frem til 2025, kvaliteten i plejen og omsorgen skal højnes, og magtanvendelsesreglerne skal have et serviceeftersyn. Det er nogle af hovedpunkterne i regeringens oplæg til demenshandlingsplan, og det er indsatsområder FOA længe har peget på og arbejdet for.

”Jeg vil gerne rose ministeren og regeringen for demenshandlingsplanen. De har taget nærmest alt, vi har peget på i Demensalliancen,” siger formand for FOAs social- og sundhedssektor Karen Stæhr. FOA har netop høringssvar til demenshandlingsplanen, som regeringen præsenterede i sidste måned.

Kompetenceløft 

Demenshandlingsplanen foreslår, at der afsættes midler til kompetenceløft i kommuner og regioner.

”Det hilser vi meget velkommen, men det er afgørende, at kompetenceløftet gælder alle de faggrupper, der arbejder med demente borgere,” pointerer sektorformanden.

FOA peger i sit høringssvar på, at man alt for ofte har været tilskuer til, at det er medarbejdergrupper med de længste uddannelser, der får de længste efteruddannelser.

Varigt inhabile

Demenshandlingsplanens ønske om at nedsætte forbruget af psykotisk medicin til demente, ligger også helt i tråd med FOAs ønsker. Det samme gør forbedrede muligheder for behandling af varigt inhabile patienter.

”Vi har arbejdet på at forbedre arbejdsforholdene omkring varigt inhabile patienter i mange år. Det er vigtigt, at borgeren modtager den bedste behandling, men det kan være vanskeligt for medarbejderne, hvis borgeren modsætter sig,” siger Karen Stæhr.

FOA ønsker lovgivningen ændret, så somatiske patienter, der er varigt inhabile, bliver sikret den bedst mulige pleje.

FOAs høringssvar er også positivt, når det gælder handlingsplanens oplæg til serviceeftersyn af magtanvendelsesreglerne. Et område hvor man som medarbejder kan stå i et konkret dilemma i balancegangen mellem omsorg og overgreb.

”Det er svært at være andet end positiv over for regeringens oplæg til en demenshandlingsplan, når man har været med til at starte Demensalliancen og nærmest får alle sine ønsker opfyldt,” siger Karen Stæhr.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev