Annonce

7 personer står og holder et skilt op foran dem, hvorpå der står #Fuldtid Ja Tak

Unge FOA'ere kæmper for fuldtidsarbejde


FOA Ungdom sætter med en ny kampagne fokus på, at mange unge ikke har fuldtidsarbejde, selvom de ønsker det.

Annonce

Flere medlemmer hos FOA Ungdom oplever, at det er svært at få fuldtidsarbejde. Det sætter de nu fokus på med ny kampagne. Privatfoto, Facebook

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Med skilte i hænderne og hashtagget #FuldtidJaTak sætter unge FOA-medlemmer fokus på, at det skal være muligt at arbejde fuldtid. 

En undersøgelse foretaget blandt FOAs medlemmer viser, at næsten halvdelen arbejder deltid. Ud af dem vil hver femte gerne gå op i tid. Det er dog langt fra alle, der har mulighed for det.

Men ifølge FOA Ungdom skal det være slut nu. Hvis folk gerne vil have et fuldtidsarbejde, skal de have mulighed for at få det. Derfor har de søsat en kampagne, så deres kollegaer bliver opmærksomme på problematikken.

Kampagnens første spadestik blev taget i går, 15. februar.

Agnes, med sort hår og hvid bluse med blå blomster på, holder et skilt op foran sig med teksten: #FuldtidJaTak
Agnes Daugbjerg Østergaard er en del af FOAs ungdomsnetværk. Hun vil gerne arbejde fuldtid som sosu-assistent, men kan kun få stillinger på 30 timer. Privatfoto, Facebook

Flere ansatte i færre timer

En af de unge, der har taget kampen op, er 22-årige Agnes Daugbjerg Østergaard. Hun er uddannet sosu-assistent og vil gerne arbejde fuldtid. Men da hun efter færdig uddannelse satte gang i jobsøgningen, kunne hun kun finde jobopslag med 30 timers stillinger eller mindre.

”Til jobsamtalen spurgte jeg, om jeg kunne få flere timer. Men det var der desværre ikke mulighed for,” siger Agnes Daugbjerg Østergaard.

Når FOAs unge medlemmer taler med kommunerne om problematikken med de manglende fuldtidsstillinger, hører de ofte argumentet om fleksibilitet.

”Det er lettere for kommunerne at få det til at gå op, hvis de har flere ansatte med færre timer. Men det er ikke holdbart for os,” siger social- og sundhedsassistent Simone Rasmussen, 26 år og talsperson for FOA Ungdom.

Med kampagnen håber FOA Ungdom derfor også at nå ud til kommunerne, så timefordelingen kan blive ændret.

Helena, med blond hår, holder et skilt foran sig med teksten: #FuldtidJaTak - jeg vil gerne have en god pension!
FOA Ungdom sætter blandt andet fokus på de økonomiske konsekvenser ved at arbejde deltid. Privatfoto, Facebook

Væk med ’sådan er det bare’

Det kan have konsekvenser på længere sigt at arbejde deltid. På FOA Ungdoms Facebook-side gør de opmærksomme på, at færre penge går ind på pensionskontoen, barselsvilkårene forringes og at det er sværere at optjene dagpenge. 

”Mange folk tænker ikke på de langsigtede konsekvenser. Der er kommet en kultur med, at ’sådan er det bare’, men det behøver jo ikke være sådan. Vi vil gerne bryde den tankegang,” siger Agnes Daugbjerg Østergaard.

De unge håber på at de hjemmelavede skilte med hashtagget #FuldtidJaTak vil sprede sig og at flere hopper med på bølgen, så deres budskab når ud til så mange folk som muligt.

Mona står, iført mørkt tøj, med et rødt skilt hvorpå der står med sort skrift: #FuldtidJaTak
De unge medlemmer vil gerne have FOAs politiske ledelse til at støtte op om kampagnen. På billedet ses næstformand i FOA, Mona Striib. Privatfoto, Facebook

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev