Annonce

Caroline Uldbjerg Nielsen står iført sin store, lyserøde balkjole sammen med sin far

Sosu-hjælper snuppede sejren for øjnene af kendisser, tv-værter og skuespillere


Med lyserød tyl, glitter og en tatovering på armen, hev vestegnsprinsessen titlen Årets Kjole 2023 hjem.

Annonce

Caroline Uldbjerg Nielsen havde aldrig i sin vildeste fantasi troet, at hun skulle til bal på slottet i en lyserød prinsessekjole. Hun kommer nemlig fra Albertslund, har en stor tatovering og ser ikke sig selv som en kjolepige. På billedet ses Caroline Uldbjerg Nielsen til højre og hendes far til venstre. Privat 

Af Sara Rested Suri
Journalist

Annonce

”Det er helt surrealistisk, at jeg har vundet. Wow, det havde jeg aldrig nogensinde regnet med. Samtidig er jeg meget glad og taknemmelig.”

Sådan lyder det med lige dele begejstring og overraskelse fra sosu-hjælper Caroline Uldbjerg Nielsen, der har vundet Årets Kjole 2023.

Billed-Bladets konkurrence løb af staben sidste måned, og danskerne kunne stemme på, hvilken kjole, de synes, var titlen værdig. Her var Caroline Ulbjerg Nielsen med i kapløbet, fordi hun var en af de 200 unge fra landets kommuner, der gjorde sig særligt bemærket med sin smukke kjole til Kronprins Christians 18-års fødselsdag i efteråret. 

”Det var en meget særlig dag, da jeg var til bal på slottet, og den har kastet mange gode ting af sig. Nu denne her sejr. Jeg er da megastolt, for jeg har aldrig nogensinde vundet sådan en konkurrence før,” griner Caroline Uldbjerg Nielsen.

Sejren kom i hus med støtte fra kollegaer, venner og fremmede

Sosu-hjælperen havde aldrig troet, at det var hende, der skulle løbe med sejren den 31. januar 2024. Og slet ikke, når hun var oppe imod 49 andre danske kendisser som den tidligere statsminister Helle Thorning Smith og anerkendte skuespillere som Birgitte Hjort Sørensen. Mennesker, der både har flere penge end hende og typisk også kender store designere, de kan inddrage, når de skal til events.

Derfor betragter Caroline Uldbjerg Nielsen det som en fælles sejr for sig selv og hendes mor. Moderen har nemlig været med hende ude og finde kjolen på Frederiksberg, givet et økonomisk tilskud til den og heppet på hende hele vejen. De to havde med sans for detaljerne sørget for at justere kjolens længde, udskæring og ærmer, så de passede perfekt til hende.

”Jeg føler mig heldig over, at både min familie, kollegaer og borgere har støttet mig så meget med interesserede spørgsmål og anerkendende ord,” siger hun og fortæller, at hun har fået at vide af en journalist fra Billed-Bladet, at hun ’helt klart’ havde fået flest stemmer.

Derfor vil hun også gerne sige en stor tak til alle de mennesker, der har stemt på hende, understreger hun.

”Alle stemmerne betyder meget for mig. De får mig til at føle, at folk godt kunne lide mig, og at jeg har gjort et godt indtryk til Kronprinsens fødselsdag, og det har hele tiden været vigtigt for mig,” siger hun og tilføjer, at hun uden tvivl vil tænke tilbage på den seneste tid som et stort eventyr, når hun bliver gammel og måske selv skal passes af en ung sosu-hjælper.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev