Annonce

Kommune hjemtager ældrepleje: Medarbejdere sikret stillinger


Efter lang tids venten har omkring 100 medarbejdere i Gribskov nu fået sikkerhed i ansættelsen efter, at kommunen har indgået en aftale om overdragelse af Attendos medarbejdere i hjemmeplejen.

Annonce

Det er mere end et år siden, at Gribskov Kommune opsagde aftalen med den private udbyder af hjemmehjælp Attendo. Siden har medarbejderne gået i uvished om deres ansættelse. Jørgen True

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Det er mere end et år siden, at Gribskov Kommune opsagde aftalen med den private udbyder af hjemmehjælp Attendo. Siden da har omkring 100 medarbejdere i Attendo gået i uvished. Nogle er blevet fyrede og andre har søgt nye græsgange.

Det oplyser afdelingsformand i FOA Nordsjælland Lene Lindberg.

”Vi har set en tendens til, at nogle medarbejdere har søgt væk og er blevet ansat i andre kommuner. Der er simpelthen gået for lang tid med uvished,” siger hun.

Sikkerhed i ansættelsen

Lene Lindberg glæder sig dog over, at der nu er landet en overdragelsesaftale, som betyder, at de resterende medarbejdere ikke skal søge deres egen stilling, og at allerede opsagte medarbejdere får mulighed for at annullere opsigelsen.

Aftalen betyder også, at medarbejderne inden for de to sektorer, Social- og Sundhed samt Kost Service, er sikret samme løn og ansættelsesvilkår som tidligere. Eksempelvis skal de ikke starte forfra på deres prøvetidsperiode, hvis de for nyligt har gennemgået en sådan.

Lene Lindberg håber også, at aftalen betyder, at borgerne kan beholde kontakten med deres vante medarbejdere.

Læs også: Kritik af Attendo efter Agnes’ død

Private dropper hjemmeplejen

Det var i juni måned sidste år, at Gribskov Kommune opsagde aftalen med Attendo. Siden har kommunen haft hjemmeplejen i udbud, uden at nogle private udbydere har budt ind. Heller ikke, selv om den økonomiske ramme blev hævet fra 85,5 millioner kroner til 90,5 millioner kroner.

Om der nu er afsat penge nok til, at Gribskov kan drive kommunal hjemmepleje fra 1. december, kan velfærdsdirektør Mikkel Damgaards endnu ikke svare på.

”Hvis det bliver dyrere, må vi selvfølgelig forsøge at håndtere det. Vi er meget bevidste om, at der kommer flere ældre med mere komplekse problemstillinger, så der er et stort pres på finansieringen,” siger Mikkel Damgaards.

- Hvorfor har medarbejderne ventet så længe på en afklaring?

”Jeg synes faktisk, at det er gået hurtigt, da det først er for nyligt, det er blevet besluttet at oprette en kommunal driftsenhed.”

- Kan du forstå, hvis nogle medarbejdere har følt sig usikre og har søgt væk?

”Jeg synes egentlig, at det har været i vores fælles interesse at lande en klar og tydelig aftale, og betragter det som et positivt forhandlingsforløb, der har været med Attendo hen over sommeren.”

- Hvorfor skal man fortsat være ansat i hjemmeplejen i Gribskov Kommune?

”Fordi vi er i gang med at starte en ny, spændende kommunal driftsenhed, som kræver mange kompetente medarbejdere, og fordi vi har en åben ledelsesstil uden topstyring, som inddrager medarbejderne i beslutningerne. Derudover vil der blive spændende udfordringer med at få sygeplejen og hjemmeplejen til at spille bedre sammen,” tilføjer Mikkel Damgaards.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev