Annonce

P-vagt

Nyt samarbejde giver p-vagter en hjælpende fod


Et samarbejde mellem Parkering København og fodterapeutuddannelsen ved Roskilde Tekniske Skole skal forbedre p-vagternes arbejdsmiljø og give dem sundere fødder.

Annonce

52-årige Martin Nielsen har været parkeringsvagt i ni år. Han glæder sig over, at samarbejdet med fodterapeuterne ikke bare gavner fødderne. Det gavner også arbejdsmiljøet blandt p-vagterne. Jørgen True

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Menneskefødder er designet til at gå, men hård asfalt og en pensionsalder langt over de 60 år var ikke med i den oprindelige plan. Derfor har FOA, Københavns Kommunes Center for Parkering og Fodterapeutskolen København indgået et samarbejde. 

“Parkeringsvagterne kan have svært ved at holde i jobbet, for deres bentøj bliver smadret af at vade rundt hele dagen,” siger Claus Windfeld, der er faglig sekretær i FOA1, og som lokal uddannelsesleder har arbejdet en del med fodterapeutuddannelsen. 

Læs også: Parkeringsvagt Martin Nielsen går snildt 10 km på en dag

Derfor lå samarbejdet lige til højrefoden. Og det fungerer således, at fodterapeutskolens elever ‘screener’ parkeringsvagternes fødder og giver gode råd om fodstillinger og fodtøj. 

“Først og fremmest er det tanken, at parkeringsvagterne ikke skal blive nedslidte,” siger Claus Windfeld og tilføjer: 

“Og så handler det også om, at sygefraværet skal nedbringes, så arbejdsgiverne også kan se noget musik i det her.”

Skader i hofte, knæ og ryg

Lederen af fodterapeutskolen, Lykke Rønholt, ser potentiale for forbedring hos parkeringsvagterne. 

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

“De er enormt belastede. De går 10-15 kilometer om dagen og kan ikke altid vælge det optimale fodtøj. Mange har alvorlige fejlstillinger i fødderne, som kan gå op i hofte, knæ og ryg,” siger hun og understreger, at målet også er et bedre arbejdsmiljø for parkeringsvagterne: 

“Med vores hjælp og vejledning kan de holde til deres arbejde meget længere.”

Samarbejdet kan udbredes til andre grupper

Det er meningen, at erfaringerne fra samarbejdet også skal komme andre faggrupper til gode. Det skal ske via et kursus i regi af Kompetencefonden, men ifølge faglig sekretær i FOA1, Claus Windfeld, bliver det ‘ikke lige i løbet af foråret’.

Også i Jylland

Her og nu er det kun de københavnske p-vagter, der nyder godt af samarbejdet, men med tiden er det meningen, at det via jyske fodterapeutskoler også skal omfatte resten af landet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev