Annonce

mønter på et bord sammen med en lommeregner, en blyant og en model af et hus

Få har meldt sig ud af efterlønsordningen


Kort tid inden fristen udløber for at få udbetalt efterlønsbidraget skattefrit har kun få medlemmer af FOAs a-kasse udnyttet muligheden og meldt sig ud af efterlønsordningen.

Annonce

Der kan være mange tusinde kroner at hente skattefrit, hvis man vælger at melde sig ud af efterlønsordningen. Alligevel har kun få valgt at udnytte den mulighed. Colourbox

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Snart er det sidste chance for at få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit. 30. juni udløber fristen nemlig, men her cirka 14 dage før har kun få valgt at sige farvel til efterlønnen.

Af de 43.060 FOA-medlemmer, der har mulighed for at få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit, har kun 2.147 udnyttet muligheden. Det svarer til fem procent.

Ifølge udviklingschef i FOA A-kasse Bo Engelbrecht Nielsen er det lave tal et udtryk for, at medlemmerne fortsat ser efterlønsordningen som en god mulighed.

Læs også: Nu kan du få udbetalt efterlønnen: Dette skal du vide inden

Skattefri udbetaling

”Især personer med hårdt fysisk arbejde kan have brug for at trække sig helt eller delvist tilbage, inden de når folkepensionsalderen,” siger Bo Engelbrecht Nielsen.

Det maksimale beløb, man kan få udbetalt skattefrit, er 110.911 kroner. Men beløbet er naturligvis mindre jo færre år, du har indbetalt til efterlønsordningen.

I alt er der cirka 430.000 danskere, der indbetaler til efterlønsordningen. Det store fald i antallet af medlemmer i ordningen skete med reformen i 2012, hvor medlemsskaren faldt fra en million til 500.000 danskere. Knap hvert fjerde FOA-medlem eller 24 procent er medlem af efterlønsordningen.

Læs også: Niels sagde nej til efterløns-guld: Derfor har han aldrig fortrudt

Tænk dig om

Før, du åbner for blanketten på hjemmesiden med dit NemID for at melde dig ud af efterlønsordningen, bør du gøre dig nogle overvejelser. Eksempelvis om det kan betale sig for dig at blive i ordningen, og om du kan klare at blive på arbejdsmarkedet frem til, at du kan gå på folkepension.

Læs flere gode råd herunder, og læs mere på foa.dk. Her finder du også linket til at ansøge om skattefri udbetaling af efterlønsbidraget.

Gode råd

Jo tættere du er på efterlønsalderen, jo bedre kan det betale sig at blive i efterlønsordningen.

Har du et arbejde, som er fysisk eller psykisk hårdt, eller hvor risikoen for ledighed er stor, så bør du overveje at blive i ordningen. Det handler om, hvorvidt du tror, at du kan klare at blive på arbejdsmarkedet frem til, at du kan gå på folkepension.

Om det økonomisk kan betale sig at få dit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit i stedet for at få udbetalt efterløn, afhænger blandt andet af størrelsen af dine pensioner. Overvej derfor, hvor stort et pensionsdepot, du forventer at have, når du når efterlønsalderen. Tjek evt. på pensionsinfo.dk.

Hvor stort et beløb, der kan udbetales i efterløn (inden modregning for pension) afhænger af, om du går på efterløn ved efterlønsalderen eller først senere. Der er forskellige regler afhængigt af, hvornår du er født. Læs mere om fradrag for pensioner.

Kilde: FOA A-kasse Udvikling og Arbejdsmarked

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev