Annonce

FOAs tillidsfolk: Velfærden er truet


Omkring 200 fællestillidsrepræsentanter mødtes mandag for at sætte velfærdsforringelser på dagsordenen.

Annonce

Omkring 200 tillidsvalgte diskuterede velfærd på Nyborg Strand Hotel mandag den 4. september. Heidi Lundsgaard

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Opdateret 07.09.2017
Mandag var omkring 200 af FOAs fællestillidsrepræsentanter fra hele landet samlet på Nyborg Strand Hotel for at dele deres frustrationer over forringelserne på velfærdsområdet.
 
De velfærdsansatte skal overbevise både hinanden, men også danskerne om, at velfærden skal gå i en anden retning, mener FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.  
 
”Det er et regulært valg, danskerne står overfor. Vil vi gå velfærdsvejen, eller vil vi gå til vores egen baglomme med flere skattelettelser?” spørger han.
 

Handling fremfor modløshed  

FOAs medlemmer kan se frem mod at løbe stærkere de kommende år, viser en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har udgivet. Antallet af velfærdsansatte bliver nemlig beskåret med 5.100 ansatte indenfor børn og ældre området, og 4.000 færre ansatte på sundhedsområdet frem mod 2025.  
 

Læs også: Over 30.000 skriver under mod velfærdsforringelser

Frustrationen var til at mærke blandt de fremmødte, som kunne fortælle, hvordan de velfærdsansatte er under pres ude på arbejdspladserne. Men flere tillidsrepræsentanter var meget håbefulde efter dagens møde:
  
”Vi prøver at kanalisere modløsheden til handling. Derfor har jeg tiltro til, at vi kan opnå en masse ved at forene os. Og det kan jeg mærke allerede er i gang, når vi snakker sammen,” fortæller Sakse Andersen, tillidsvalgt ved LFS København.
 

Skriver læserbreve og holder samtalecaféer

I Mariagerfjord har de efter stormødet allerede nedsat en gruppe, som skal sætte velfærden på dagsordenen.
 

Læs også: Fagbevægelsen: Skriv under og støt kampen for bedre velfærd

"På mandag skal vi mødes i gruppen, hvor vi begynder at skrive læserbreve for at råbe kommunalpolitikerne op frem mod kommunalvalget i november. Derudover vil vi selv postomdele mere end 5.000 flyers og holde samtalecafeer, hvor vi taler om velfærden med borgerne," siger Peter Bech Christensen, tillidsvalgt fos FOA Mariagerfjord.       
  

Underskriftindsamling og fælles front

En stor landsdækkende underskriftindsamling er samtidig skudt i gang. Det er en lang række faglige organisationer og lokale LO-organisationer, blandt andet FOA, HK, 3F og LO-hovedstaden, som er gået sammen om at sige fra overfor velfærdsforringelserne.
 
Du kan gå til hjemmesiden og skrive under på Danmarkforvelfaerd.dk 
  
Stormødegår forud for et fællesmøde den 4. oktober i Odense Congress Center, hvor repræsentanter fra FOA mødes med andre fagforbund for at danne en fælles front og råbe politikerne på Christiansborg op.  

Opdateret med video

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev